Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913. Η πορεία προς τη νίκη
Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913. Η πορεία προς τη νίκη

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο συμμετέχοντας στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τους νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους, γεγονός-σταθμό στη νεότερη Ελληνική Ιστορία, διοργανώνει την έκθεση:

«Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913. Η πορεία προς τη νίκη»

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την
Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 12:00

Το υλικό της έκθεσης προέρχεται από τις πλούσιες Συλλογές του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να δουν στολές και προσωπικά αντικείμενα των πρωταγωνιστών, όπλα, σημαίες, τουρκικά και βουλγαρικά λάφυρα, χάρτες, σχεδιαγράμματα, έντυπα και λαϊκές λιθογραφίες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα έγγραφα, τα προσωπικά ημερολόγια και οι φωτογραφίες που αναδεικνύουν καθημερινά γεγονότα του πολέμου.

Ξεχωριστή θέση στην έκθεση κατέχουν τα σχέδια της ζωγράφου Θάλειας Φλωρά–Καραβία, η οποία πραγματοποίησε ένα πολύμηνο οδοιπορικό στις πόλεις και τα χωριά της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου ακολουθώντας τον Ελληνικό Στρατό, καταγράφοντας συνεχώς τις εντυπώσεις της, ως ανταποκρίτρια της Αλεξανδρινής «Εφημερίδος» της ομογένειας.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή, 09:00-14:00
Είσοδος ελεύθερη


Στα πλαίσια της έκθεσης πραγματοποιείται, έως το τέλος του 2013, εκπαιδευτικό πρόγραμμα, κατόπιν συνεννοήσεως, για μαθητές της ΣΤ΄τάξης του Δημοτικού και της Γ΄ Γυμνασίου.

Επίσης, δυνατότητα ξενάγησης στην έκθεση έχουν και ομάδες και Σύλλογοι έως 20 άτομα, ύστερα από συνεννόηση.

Τόσο τα εκπαιδευτικά προγράμματα όσο και οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν.

Πληροφορίες κ. Ρεγγίνα Κατσιμάδρου, τηλ: 210-3237617 (εσώτ. 107)