1821 απηχήσεις στο σήμερα: Η Ελληνική Επανάσταση στην Τέχνη και τη Λογοτεχνία
2018-2021

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο εν όψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 διοργανώνει σειρά ποικίλων δράσεων υπό τον γενικότερο τίτλο «1821: απηχήσεις στο σήμερα». Στόχος είναι να προσεγγίσουμε με πρωτοτυπία και μέσα από ποικίλες μορφές τέχνης (λογοτεχνία, ποίηση, μουσική, θέατρο κ.ά) την περίοδο της Επανάστασης, τα ιστορικά γεγονότα αλλά και την καθημερινότητα στην Ελλάδα των αρχών του 19ου αιώνα και να διερευνήσουμε τον απόηχό τους στο σήμερα και στο αύριο.

Στο πλαίσιο αυτό, σύγχρονοι δημιουργοί παρουσιάζουν έργα τους και συνομιλούν με το κοινό για την Ελληνική Επανάσταση ως πηγή έμπνευσης, τα προβλήματα προσέγγισης μιας μακρινής ιστορικής περιόδου, την επίδραση της τέχνης και της λογοτεχνίας στη μετάδοση της ιστορικής γνώσης κ.ά.

Οι δράσεις του «1821: απηχήσεις στο σήμερα» θα αναπτυχθούν στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το 2021, στο χώρο του Μουσείου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από το site του Μουσείου (http://www.nhmuseum.gr/), τη σελίδα μας στο facebook (Εθνικό Ιστορικό Μουσείο - National Historical Museum) και να λαμβάνουν ενημερώσεις για όλα τα νέα και τις εκδηλώσεις του Μουσείου στο e-mail τους κατόπιν αιτήσεως τους και αποστολή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης επικοινωνίας τους στο info@nhmuseum.gr (την ένδειξη «εγγραφή στο newsletter»).

Αφίσα 1821: απηχήσεις στο σήμερα

Δελτίο Τύπου 1821: απηχήσεις στο σήμερα

 

Προγραμματισμένες Εκδηλώσεις:

Σάββατο 08 Δεκεμβρίου 2018, 12:00: Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από τη Λογοτεχνία

Δεκέμβριος 2018- Μάρτιος 2019: Λογοτεχνικός Διαγωνισμός "1 φράση + 821 λέξεις για το 1821"

 

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

undefined