Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΕΚΘΕΣΗ - Ενότητα 5: Προβολή και Ακτινοβολία

Σκηνή από τις σφαγές της Χίου. Αντιγράφο από το πρωτότυπο έργο του Eugène Delacroix. Λυκούργος Κογεβίνας, 1922 Σκηνή από τις σφαγές της Χίου. Αντιγράφο από το πρωτότυπο έργο του Eugène Delacroix. Λυκούργος Κογεβίνας, 1922
Από την Ελλάδα στην Ευρώπη.  

 

Στην ενότητα αυτή παρουσιάζεται ο αντίκτυπος της Επανάστασης στην Ευρώπη καθώς και η αντίδραση της διεθνούς κοινής γνώμης.

Αναλύεται η πολυποίκιλη δράση των φιλελληνικών κομιτάτων ενώ μέσα από συγκεκριμένα πρόσωπα σκιαγραφούνται τα «είδη» των φιλελλήνων και των τρόπων με τους οποίους βοήθησαν τον Αγώνα: ιδεαλιστές και τυχοδιώκτες, συγγραφείς και καλλιτέχνες, ομάδες που συγκέντρωναν χρήματα και πολεμοφόδια, άνθρωποι που ανακάλυψαν ένα σκοπό ζωής, κάποιοι που ήρθαν για λίγο κι άλλοι που έμειναν για πάντα.

Με αφορμή δύο εμβληματικά γεγονότα που συγκλόνισαν τις κοινωνίες της εποχής, τη σφαγή της Χίου και την Έξοδο του Μεσολογγίου γίνεται αναφορά στην επίδραση της Επανάστασης στην Ευρώπη και στη συμβολή της παρουσίας και του θανάτου του Byron στην Ελλάδα στην  τόνωση του φιλελληνικού κινήματος.

Ακολουθεί η ενότητα που αφορά τον Τύπο του Αγώνα, μέσα από διαδραστικο έκθεμα. Γίνεται αναφορά στα τυπογραφεία που λειτουργούν ανά τόπους, στις εφημερίδες που εκδίδονται καθώς και στους εκδότες.

 

 

Με την υποστήριξη:

untitled 6Στο πλαίσιο:

untitled 7

Τεχνολογική υποστήριξη:

ΙΤΕlogo min

 

Video

Πολυμέσα

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Σεπτέμβριος - Ιούνιος
Τρίτη - Παρασκευή: 09.00-16.00
Σάββατο - Κυριακή: 10.00-16.00
Ιούλιος- Αύγουστος
Τρίτη - Κυριακή: 10.00- 16.00
Ώρα τελευταίας προσέλευσης: 15.30
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
Μόνιμη έκθεση: κανονικό 10 €, μειωμένο 5 €
Περιοδικές εκθέσεις: κανονικό 10 €,μειωμένο 5 €
Ενιαίο: κανονικό 15 €, μειωμένο 8 €
Ελεύθερη είσοδος: 2η Κυριακή κάθε μήνα (Νοέμβριο-Φεβρουάριος), 25η Μαρτίου, 18η Μαΐου, 28η Οκτωβρίου
ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ
Το Πωλητήριο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου εξυπηρετεί τους επισκέπτες από Τρίτη έως Κυριακή και ώρες 09:00-16:00.