ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ΄21: μια έκθεση σε 12 πόλεις

Εφοδιαστικό «ιερέως» της Φιλικής Εταιρείας του Αντωνίου Μπίκου από την Ύδρα Εφοδιαστικό «ιερέως» της Φιλικής Εταιρείας του Αντωνίου Μπίκου από την Ύδρα Αρχείο Ιστορικών Εγγράφων ΙΕΕΕ
#21_in_12_cities #Διεθνής_Ημέρα_Αρχείων
Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στο πλαίσιο της συνεχούς  προσπάθειάς του να ενδυναμώσει τη σχέση του κοινού με τη διαχρονική αξία του αρχειακού υλικού έχει εντάξει περισσότερα από 300 έγγραφα στις περιφερειακές εκθέσεις του επετειακού του προγράμματος υπό τον γενικό τίτλο "ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ '21". Έγγραφα από τα προσωπικά αρχεία των αγωνιστών, της κεντρικής διοίκησης και των τοπικών αρχών,  εκτίθενται για πρώτη φορά φωτίζοντας άγνωστες πτυχές της Επανάστασης. 
 
To Εφοδιαστικό «ιερέως» της Φιλικής Εταιρείας του Αντωνίου Μπίκου από την Ύδρα, θα εκτεθεί στην έκθεση "ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ '21: ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ"
 

Στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 1821-2021 και με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, του Ιδρύματος Ευγενίδου, του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, του Ιδρύματος Λαμπράκη, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, του Ιδρύματος Μποδοσάκη, η επετειακή έκθεση θα ταξιδέψει στην Ελλάδα, από βορρά προς νότο, στην Αλεξανδρούπολη, στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, στη Βέροια, στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης του Δήμου, στη Λάρισα, στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο, στο Μεσολόγγι, στη Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στο Γαλαξίδι, στο Ναυτικό και Ιστορικό Μουσείο, στο Ναύπλιο, στο Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλεξ. Σούτσου, και στα Χανιά, στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης.

Στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 η έκθεση ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21 θα ταξιδέψει επίσης, σε τρία μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ). Στα Ιωάννινα στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στη Δημητσάνα, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης και στη Χίο, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Τέλος, με την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς και του Ιδρύματος Μαρία Τσάκος, ειδικά σχεδιασμένη πλωτή έκθεση θα επισκεφθεί ιστορικά νησιά και λιμάνια του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Σεπτέμβριος - Ιούνιος
Τρίτη - Παρασκευή: 09.00-16.00
Σάββατο - Κυριακή: 10.00-16.00
Ιούλιος- Αύγουστος
Τρίτη - Κυριακή: 10.00- 16.00
Ώρα τελευταίας προσέλευσης: 15.30
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
Μόνιμη έκθεση: κανονικό 10 €, μειωμένο 5 €
Περιοδικές εκθέσεις: κανονικό 10 €,μειωμένο 5 €
Ενιαίο: κανονικό 15 €, μειωμένο 8 €
Ελεύθερη είσοδος: 2η Κυριακή κάθε μήνα (Νοέμβριο-Φεβρουάριος), 25η Μαρτίου, 18η Μαΐου, 28η Οκτωβρίου
ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ
Το Πωλητήριο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου εξυπηρετεί τους επισκέπτες από Τρίτη έως Κυριακή και ώρες 09:00-16:00.