Εγκαίνια της έκθεσης ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ '21: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εγκαίνια της έκθεσης ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ '21: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Πηγή: Πληροφοριοδότης
Διάρκεια Έκθεσης
3 Οκτωβρίου 2021 - 30 Ιουνίου 2022
Ημ. εκδήλωσης
3 Οκτωβρίου 2021
Τοποθεσία
Χώρος Τεχνών Βέροιας
Την Κυριακή 3 Οκτώβρίου 2021, στον Χώρο Τεχνών Βέροιας εγκαινιάστηκε με επιτυχία η έκθεση "ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: Μακεδονία".

Χαιρετισμό απηύθυναν:

Ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας, ο ιερέας και αρχιερατικός επίτροπος Μελίκης πατήρ Σωφρόνιος Φάκας, ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας ’21 – Περιφερειακός Διευθυντής Εθνικής Τραπέζης Κεντρικής Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Στάσας, ο Βουλευτής Ημαθίας Αναστάσιος Μπαρτζώκας, ο Βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας, ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Θεόφιλος Κορωνάς, ο Ναουσαίος συλλέκτης και συνεργάτης της ΚΕΠΑ στην εν λόγω έκθεση, Τάκης Μπάϊτσης και εκμέρους της προέδρου της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας Ελλάδος Φανής Μαλλούχου- Tufano η επιμελήτρια της έκθεσης Νικολέττα Ζυγούρη.

Με τους χαιρετισμούς ακολούθησε ξενάγηση στην έκθεση από τις επιμελήτριες της έκθεσης Νικολέττα Ζυγούρη και Αγγέλα Βιδάλη.

Η έκθεση αποτελεί μέρος του επετειακού προγράμματος του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «1821-2021 / Initiative 1821-2021», με τη στήριξη της Εθνικής Τράπεζας και των Ιδρυμάτων: Ευγενίδου, Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου, Λαμπράκη, Αικατερίνης Λασκαρίδη, Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη και Μποδοσάκη. Τα διαδραστικά εκθέματα υλοποιήθηκαν με την τεχνολογική υποστήριξη του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Το διαδραστικό έκθεμα της Χάρτας του Ρήγα υλοποιήθηκε με τη στήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.

Gallery

Έκθεση εικόνων

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Σεπτέμβριος - Ιούνιος
Τρίτη - Παρασκευή: 09.00-16.00
Σάββατο - Κυριακή: 10.00-16.00
Ιούλιος- Αύγουστος
Τρίτη - Κυριακή: 10.00- 16.00
Ώρα τελευταίας προσέλευσης: 15.30
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
Μόνιμη έκθεση: κανονικό 10 €, μειωμένο 5 €
Περιοδικές εκθέσεις: κανονικό 10 €,μειωμένο 5 €
Ενιαίο: κανονικό 15 €, μειωμένο 8 €
Ελεύθερη είσοδος: 2η Κυριακή κάθε μήνα (Νοέμβριο-Φεβρουάριος), 25η Μαρτίου, 18η Μαΐου, 28η Οκτωβρίου
ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ
Το Πωλητήριο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου εξυπηρετεί τους επισκέπτες από Τρίτη έως Κυριακή και ώρες 09:00-16:00.