Ρολόγια με Ιστορία

Διάρκεια Έκθεσης
20 - 29 Σεπτεμβρίου 2013
Ώρες Λειτουργίας
Τρίτη - Κυριακή, 08:30 - 14:30
Τοποθεσία
Εθνικό Ιστορικό Μουσείο - Αίθουσα Συνεδριάσεων Παλαιάς Βουλής
Ρολόγια – έργα τέχνης, αποτέλεσμα της συνεργασίας οίκων ωρολογοποιίας με γνωστούς καλλιτέχνες της εποχής.    

 

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, συμμετέχοντας στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2013 που έχει ως θέμα "Τα πρόσωπα του χρόνου", παρουσιάζει την Έκθεση "Ρολόγια με ιστορία …". 

Μέσα από την ποικιλία της Συλλογής του Ε.Ι.Μ., το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει περί τα 50 μοναδικά ρολόγια, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Μεταξύ αυτών είναι τα εναπομείναντα λείψανα του ρολογιού το οποίο προσέφερε ο Λόρδος Έλγιν στους Αθηναίους, ρολόγια τζακιού που διακοσμούσαν τα ανάκτορα στην εποχή του Γεωργίου Α΄, επιτραπέζια ρολόγια με φιλελληνική διακόσμηση κατασκευασμένα στη Γαλλία την Εποχή του Ρομαντισμού, καθώς και ρολόγια τσέπης αγγλικής, γαλλικής και ελβετικής προέλευσης, που ανήκαν σε αγωνιστές του 1821 και σε άλλες ιστορικές προσωπικότητες του 19ου και των αρχών του 20ού αι.

Ρολόγια – έργα τέχνης, αποτέλεσμα της συνεργασίας οίκων ωρολογοποιίας με γνωστούς καλλιτέχνες της εποχής, αποτυπώνουν τις τάσεις στην Τέχνη και καταδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο ο δυτικός κόσμος αντιλαμβάνεται στην εποχή της Βιομηχανικής Επανάστασης την συμβολική αξία του χρόνου, τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό βίο.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ:

Επίσης, στον ίδιο χώρο, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 12, θα γίνει σχετική ομιλία και παρουσίαση των Ρολογιών στο κοινό από την επιμελήτρια της Συλλογής Νικολέττα  Ζυγούρη. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης όπου επιμελητές του Μουσείου θα παρουσιάσουν την ιστορική διαδρομή επιλεγμένων εκθεμάτων.

 

Είσοδος ελεύθερη

Gallery

Έκθεση εικόνων

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Σεπτέμβριος - Ιούνιος
Τρίτη - Παρασκευή: 09.00-16.00
Σάββατο - Κυριακή: 10.00-16.00
Ιούλιος- Αύγουστος
Τρίτη - Κυριακή: 10.00- 16.00
Ώρα τελευταίας προσέλευσης: 15.30
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
Μόνιμη έκθεση: κανονικό 10 €, μειωμένο 5 €
Περιοδικές εκθέσεις: κανονικό 10 €,μειωμένο 5 €
Ενιαίο: κανονικό 15 €, μειωμένο 8 €
Ελεύθερη είσοδος: 2η Κυριακή κάθε μήνα (Νοέμβριο-Φεβρουάριος), 25η Μαρτίου, 18η Μαΐου, 28η Οκτωβρίου
ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ
Το Πωλητήριο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου εξυπηρετεί τους επισκέπτες από Τρίτη έως Κυριακή και ώρες 09:00-16:00.