E-shop Εθνικού Ιστορικού Μουσείου

"Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, μια ματιά στην Ιστορία".

 

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο εγκαινιάζει το ηλεκτρονικό του κατάστημα (www.nhmuseum-shop.gr) και, μέσα από τις δημιουργίες του, προσκαλεί το κοινό σε ένα ταξίδι στη νεότερη ελληνική ιστορία και λαογραφία. Όλα τα προϊόντα αποτελούν αντίγραφα αυθεντικών κειμηλίων που ανήκουν στις συλλογές του Μουσείου ή είναι εμπνευσμένα από αυτά.

Το ηλεκτρονικό πωλητήριο μεταφέρει στο διαδίκτυο το φυσικό κατάστημα που λειτουργεί στο Μουσείο από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, επιδιώκοντας να καταστήσει το περιεχόμενό του προσβάσιμο σε όλο το κοινό.

Διαθέτει πλούσια συλλογή κοσμημάτων, αξεσουάρ, διακοσμητικών σπιτιού και γραφείου, μεταλλίων, αναμνηστικών, χειροποίητων μολυβένιων ομοιωμάτων (στρατιωτάκια), παιχνιδιών και σχολικών ειδών. Η συλλογή του περιλαμβάνει επίσης αφίσες ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης, λαϊκές εικόνες που εκδόθηκαν με την ευκαιρία σημαντικών ιστορικών γεγονότων (π.χ. Βαλκανικοί Πόλεμοι), κάρτες και εκτυπώσεις ζωγραφικών έργων σε καμβά. Παράλληλα, κατά τις εορταστικές περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα, το Πωλητήριο παρουσιάζει δημιουργίες και δώρα όπως γούρια, διακοσμητικά, λαμπάδες με συμβολικό χαρακτήρα (σύμβολα προστασίας, ευζωίας, καλοτυχίας, ευημερίας κ.ά.).

Σημαντικό μέρος του Πωλητηρίου αποτελούν οι εκδόσεις της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος-Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, μια δραστηριότητα που η Εταιρεία έχει αναπτύξει από τα πρώτα κιόλας χρόνια της σύστασής της (1882). Η εκδοτική της παρουσία εμπλουτίζεται κάθε χρόνο με σημαντικά έργα όπως λευκώματα, μελέτες για την ζωγραφική, την λαογραφία, την αρχιτεκτονική και την ιστορία, αρχειακές εκδόσεις, εκπαιδευτικούς φακέλους για μαθητές, οδηγούς εκθέσεων, ημερολόγια κ.ά.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΜ (Αθήνα)
Σεπτέμβριος - Ιούνιος
Τρίτη - Παρασκευή: 09.00-16.00
Σάββατο - Κυριακή: 10.00-16.00
Ιούλιος- Αύγουστος
Τρίτη - Κυριακή: 10.00-16.00
Ώρα τελευταίας προσέλευσης: 15.30
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
Μόνιμη έκθεση: κανονικό 10 €, μειωμένο 5 €
Περιοδικές εκθέσεις: κανονικό 10 €, μειωμένο 5 €
Ενιαίο: κανονικό 15 €, μειωμένο 8 €
Ελεύθερη είσοδος: 2η Κυριακή κάθε μήνα (Νοέμβριος-Φεβρουάριος), 25η Μαρτίου, 18η Μαΐου, 28η Οκτωβρίου
ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ
Το Πωλητήριο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου εξυπηρετεί τους επισκέπτες από Τρίτη έως Κυριακή και ώρες 09:00-16:00.