Πανόραμα της Ελληνικής Επανάστασης

Εκπαιδευτικό επιτραπέζιο παιχνίδι. Σχεδιασμός: Κωνσταντίνος Καραδημητρίου. Επιστημονική επιμέλεια: Νατάσα Καστρίτη, Δήμητρα Κουκίου. Αθήνα 2007.

 

Το παιχνίδι είναι εμπνευσμένο από το "Παιχνίδι της Χήνας", το οποίο κυκλοφόρησε ευρύτατα τον 19ο αι. στην Ευρώπη. Απευθύνεται κυρίως σε παιδιά άνω των έξι ετών. Κύριος στόχος των σχεδιαστών είναι η ψυχαγωγία και η γνωριμία των παικτών με τον Αγώνα της Εθνικής Ανεξαρτησίας, τις δυνάμεις που συμμετείχαν και τα πρόσωπα που διαδραμάτισαν καθοριστικούς ρόλους σ` αυτόν.

Το υλικό για την κατασκευή του αντλήθηκε από αντιπροσωπευτικά κειμήλια και εικαστικό υλικό που βρίσκονται στις συλλογές του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου. Στη συσκευασία εμπεριέχεται συνοδευτικό έντυπο με ερμηνευτικό υλικό των εικόνων, προκειμένου να μπορεί να αξιοποιηθεί παιδαγωγικά το παιχνίδι με τις κατάλληλες δραστηριότητες.

Το παιχνίδι μπορεί να συνδυαστεί με επίσκεψη στο Μουσείο προκειμένου να συνδεθούν οι παραστάσεις που απεικονίζονται σε αυτό με τα αντίστοιχα φυσικά αντικείμενα (πίνακες, όπλα, ενδυμασίες κ.λπ.) που βρίσκονται στην έκθεση των αντικειμένων του ΕΙΜ.

Ο σχεδιασμός του εκφράζει ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά (πιόνια, λεζάντες κ.λπ.) μια σύγχρονη σχεδιαστικά πρόταση και εξασφαλίζει χαμηλό κόστος παραγωγής, ανθεκτικά υλικά για αντοχή στη χρήση και το χρόνο και την απαιτούμενη ασφάλεια για τους μικρότερους παίκτες.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Σεπτέμβριος - Ιούνιος
Τρίτη - Παρασκευή: 09.00-16.00
Σάββατο - Κυριακή: 10.00-16.00
Ιούλιος- Αύγουστος
Τρίτη - Κυριακή: 10.00- 16.00
Ώρα τελευταίας προσέλευσης: 15.30
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ Άνω των 18 ετών: 5€
Ιστορική Οικία Λαζάρου Κουντουριώτη & Οικία και Ατελιέ Τέτση (Ύδρα): 4€
Φοιτητές και άνω των 65 ετών: 3€
Ελεύθερη είσοδος: Κυριακές, 25η Μαρτίου, 18η Μαΐου και 28η Οκτωβρίου
ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ
Το Πωλητήριο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου εξυπηρετεί τους επισκέπτες από Τρίτη έως Κυριακή και ώρες 09:00-16:00.